Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FESTIVAL KUSTENDORF OD 05. DO 12.JANUARA

Četvrti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ biće održati od 5. do 12. januara 2011. godine u Drvengradu na Mokroj Gori, u organizaciji „Rasta Film International“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije, saopštila je pres služba festivala.

Kao i prethodnih godina, „Kustendorf“ je posvećen, kako velikanima savremenog autorskog filma, tako i budućim filmskim stvaraocima.

U okviru takmičarskog programa festivala biće prikazani filmovi studenata filmskih škola iz celog sveta, a međunarodni žiri će najboljim filmovima dodeliti nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje.

Program Retrospektiva velikana biće posvećen proslavljenom iranskom režiseru Abasu Kjarostamiju, koji će, kao gost festivala, održati nekoliko radionica.

Program Savremene tendencije predstaviće neke od najboljih filmova prošlogodišnje produkcije i njihove autore, a program „Evergrin“ podsetiće nas na neke od najvažnijih filmskih ostvarenja.

Svake večeri, nakon projekcija i radionica, u okviru muzičkog programa održavaće se koncerti brojnih muzičkih grupa, najavila je pres služba.

Izvor: BlicOnline/Tanjug Foto: Z. Lončarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *