Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DAFT PUNK: KREATIVNOST JE OSNOV SVEGA

Francuski duo kritikovao je američki muzički pravac EDM (elektronsku plesnu muziku). Oni misle da ovoj muzici fali emocija.

Tomas Bangalter, deo dvojca Daft Punk, kada ga je Observer pitao šta misli o EDM muzici rekao: „Muzika koju prave danas je izgubila magiju i poeziju zato što se bazira na svakodnevnom životu i skupoj tehnologiji.“

„Sa jedne strane, jako smo polaskani činjenicom da utičemo na neke nove, i mlade, umetnike. Sa druge strane želimo da na ljude utiče naš pristup muzici kao i rezultat. Stvar je u kršenju pravila i pravljenja nečeg drugačijeg pre nego korišćenje starih aranžmana koje smo pravili pre 10 godina“ priznaje on.

„Računari nisu muzički instrumenti. Jedini način da ih slušate je takođe na računaru. Ljudska kreativnost je osnova svega. Mnogo je moćnija od miša ili ekrana osetljivog na dodir“ zaključio je Bangalter.

Daft Punk su danas objavili novi album „Random Access Memories“ na kome se nalaze saradnje sa Džulijanom Kazablankasom, Čili Gonzalesom i Đorđiom Moroderom. Na albumu se nalazi i aktuelni singl „Get Lucky“, saradnja sa Farelom Vilijamsom koja se tri nedelje nalazi na 1. Mestu zvanične britanske liste singlova.

Prošle nedelje predviđalo se kako će Daft Punk oboriti rekord sastava Oasis kao najbrže prodavani album u istoriji britanske istorije. „Be here now“ je prodat u 650.000 primeraka 1997. godine za samo nedelju dana, međutim novi album Daft Punka je već postao najprodavaniji plesni album ikada na Amazonu.

Izvor: B92/nme.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *