Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

53. BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

Književnik i akademik Dragoslav Mihailović otvoriće 20. oktobra 53. Međunarodni beogradski sajam knjiga, na kojem će se tokom sedam dana predstaviti više od 800 izlagača iz Srbije i sveta.

U ime Japana, zemlje počasnog gosta ovogodišnjeg sajma knjiga u Beogradu, zvanice će na svečanom otvaranju pozdraviti japanski pisac Nacuki Ikezava.

Na ovogodišnjem sajmu predstaviće se i izdavači iz Kanade, SAD, Irana, Rusije, Italije, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Poljske, Švajcarske, Španije, Portugala, Austrije, Izraela, Brazila, Angole, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, BiH i Makedonije, kao i izdavači iz Ukrajine i Danske koji prvi put gostuju na manifestaciji.

Ovogodišnji sajam knjiga posvećen je 200. godišnjici Visoke škole u Srbiji.

Pored izložbe „Put visokog školstva“ u Hali XIV Beogradskog sajma biće postavljene i izložbe posvećene 50. godišnjici RTS-a i beogradskog pozorišta „Dadov“, ćirilici i drugim temama.

I ove godine biće priređen razgovor o kulturnoj politici Srbije u oblasti izdavaštva, a teme sajamskog foruma biće i „Univerzitetsko izdavaštvo i akademsko pisanje“, „Lektira“, „Privatne knjige – državni udžbenici“ i „Elektronsko izdavaštvo i ekranska kultura“.

I ove godine biće dodeljena nagrada „Dositej Obradović“ najboljem inostranom izdavaču za afirmaciju srpske književnosti, kao i tradicionalne sajamske nagrade najuspešnijim domaćim izdavačima.

Izvor: B 92/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *