Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SAJT NARODNE BIBLIOTEKE NA LISTI NAJBOLJIH

Internet sajt Narodne biblioteke Srbije ostvario je neverovatan rezultat. Najpoznatiji svetski internet pretraživač „Gugl“ dao mu je rang 10, čime ga je svrstao među najbolje kotirane sajtove na svetu.

Sajt Narodne biblioteke Srbije dobio je maksimalnu ocenu 10 od „Gugl“ pretraživača u oktobru 2009, čime je svrstan u red najkvalitenijih sadržaja na Internetu, saopštila je Narodna biblioteka.

„Google PageRank 10“ je najveća ocena kvaliteta i značaja koju jedan sajt može da dobije i ova prestižna Guglova ocena sajta Narodne biblioteke Srbije je ogroman uspeh za „virtuelnu“ Srbiju .

Sajt Narodne biblioteke Srbije nalazi se u malobrojnom društvu najbolje rangiranih vebsajtova, kao što su sajtovi Si-En-En-a, Evropske biblioteke i „Europeane“ i samog „Gugla“.

Narodna biblioteka Srbije ovim povodom je uputila apel za dobijanje veće podrške vlade, kako bi „uspela da zadrži najvišu globalnu reputaciju i dalje razvija svoje kapacitete prvorazrednog nacionalnog resursa, koji ima misiju vanserijske promocije naše kulture i naših ukupnih mogućnosti“.

Internet stranice najuticajnijih svetskih institucija, kompanija i ličnosti, kao što su Ujedinjene nacije, UNESKO, NATO, Evropska unija, Nobelov komitet, Luvr, Prado, Britanski muzej, Britanska biblioteka, MOMA, Mercedes, Tojota, Majkrosoft, Amazon, Fejsbuk, Kraljica Engleske, Dalaj Lama, Madona, Majkl Džekson, Vatikan, Kremlj, Njujork tajms, Vašington post, Mond, Oksford, Kembridž, Sorbona itd. ocenjene su sada slabije od sajta naše Narodne biblioteke.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *