Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KOGA POMAŽE FILMSKI CENTAR SRBIJE

Filmski centar Srbije (FCS) objavio je rezultate dva konkursa – za finansiranje razvoja filmskog scenarija i za sufinansiranje manjinskih koprodukcija.

Novac za koprodukcije sa stranim partnerima dobiće sedam producentskih kuća: Luks film za Metastaze Branka Šmita (3,6 miliona dinara), A+D film za Golu kožu Adisa Bakra (4,9), Art & Popcorn za Univerzalnu ljubav (3,9), Baš čelik za Kenjca Antonija Nujića (3,9), Salamander za 32 Saše Hajdukovića (2,7), Fabrika snova za Snovi se vraćaju kući Mladena Mitrovića (1,5) i Dakar za Velik je svet, a Spas je iza ćoška Stefana Komandareva (3,1 milion dinara).

Upravni odbor FCS-a je to odlučio na osnovu predloga komisije čiji su članovi bili Želimir Žilnik, Sabolč Tolnai i Goran Radovanović.

Komisija je navela da su u fokusu podržanih projekata „sudbine pojedinca u dramatičnom vremenu i okruženju u našem regionu, često uz odraze bliske, traumatične prošlosti“.

Na konkurs za razvoj scenarija stiglo je 90 radova, a komisija u sastavu Milena Marković, Biljana Maksić i Bogdan Tirnanić odabrala je pet sinopsisa, čiji će autori dobiti po 325.000 dinara.

To su Vladislava Vojnović (Drugi krug), Srđan Anđelić i Miodrag Ćertić (VistaVision), Vuk Ršumović (Ničije dete), Danilo Bećković (Monte Zombie) i Saša Radojević (Želja).

Izvor: Popboks

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *