Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

STIŽU REDITELJ KIM KI DUK I NURI BLIGE DŽEJLAN

Kim Ki Duk, Južna Koreja

Peti po redu međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 17. do 23. januara 2012. godine u Drvengradu, na Mokroj gori, u organizaciji produkcijske kuće Emira Kusturice „Rasta International“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije.

U takmičarskom programu učestvovaće kratkometražni filmovi 20 mladih autora. Radionice će držati poznati reditelji Kim Ki-duk iz Južne Koreje i Nuri Bilge Džejlan iz Turske, objavljeno je na sajtu festivala.

Prijavljeno je više od 200 filmova mladih autora i studenata filmskih škola iz oko 40 zemalja iz čitavog sveta, a odabrano je 20 koji će se takmičiti za Zlatno jaje, Srebrno jaje i Bronzano jaje.

Nuri Bilge Džejlan Turska

Ocenjivaće ih međunarodni žiri – iranska glumica Lejla Hatami, francuski producent Pjer Edelman i srpski glumac i producent Zoran Cvijanović.

Organizatori festivala ističu raznolikost tema, aktuelnost i zavidan kvalitet odabranih filmova. Među njima su četiri rada srpskih autora – „Momci, gde ste“ Jelene Gavrilović, „Od pepela“ Ognjena Glavonića, „Fragmenti“ Ivana Stojiljkovića i „Samo što nismo“ Marka Grbe Singa.

U programu „Velikani evropskog filma“ biće priređen omaž srpskom reditelju Aleksandru – Saši Petroviću (1929-1994).

Izvor: Blic Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *