Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KAKO SE ŽIVELO NA BALKANU OD PRAISTORIJE DO DANAS

Nove knjige edicije „Ovako se živelo“ Kraetivnog centra

Beogradska izdavačka kuća „Kreativni centar“ objavila je dve nove knjige u ediciji „Ovako se živelo“ – „Beograd u doba kneza Miloša Obrenovića“ i „Singidunum“.

Knjige iz edicije „Ovako se živelo“ prikazuju privatni život ljudi na području središnjeg Balkana od praistorije do savremenog doba.

Knjiga „Singidunum“ Stefana Pop-Lazića, s ilustracijama Siniše Banovića, prikazuje kako su živeli stanovnici rimskog vojnog logora i naselja koje se nalazilo na tlu današnjeg Beograda, saopštio je izdavač.

Čitaoci mogu da saznaju kakva su bila pravila pri izgradnji logora ili svakodnevne obaveze vojnika, kakva su prava imali građani, a kakva stranci, ko je diktirao modu i kakav se nakit cenio, u kakvom su se posuđu čuvale namirnice i koja su bila omiljena jela antičkih stanovnika.

Knjiga Ane Stolić „Beograd u doba kneza Miloša Obrenovića“, s ilustracijama Miroljuba Milutinovića Brade i Siniše Banovića, govori o velikim zdanjima podignutim u to vreme u Beogradu, o prvom evropskom nameštaju, o dužnostima policije, o kneževoj trpezi i drugim detaljima iz privatnog života građana prve polovine 19. veka.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *