Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAGRADA „ZORAN RADMILOVIĆ“ PRIPALA EMIRU HADŽIHAFIZBEGOVIĆU

ZAJEČAR – Bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović dobitnik je glavnog priznanja na zaječarskom pozorišnom festivalu „Zoranovi dani“ koji se održava u čast slavnog glumca Zorana Radmilovića.

Festival je sinć završen, a žiri je jednoglasno odlučio da Emiru Hadžihafizbegoviću pripadne nagrada „Zoran Radmilović“, za glumačku bravuru ostvarenu u predstavi „Žaba“ sarajevskog Kamernog teatra 55. Nagrada „Krstimir Milovanović“ za najbolju scenografiju pripala je predstavi „Događaj u stanu br. 2“, po tekstu i u režiji Nikite Milivojevića i izvođenju Šabačkog pozorišta. Autor scenografije je takođe Nikita Milivojević.

Anita Mančić, glumica pozorišta Atelje 212, dobila je preksinoć, poslednje takmičarske večeri Dana Zorana Radmilovića, nagradu „Zoranov brk“ ua ulogu Darinke Šančinke u komadu Aleksandra Popovića „Pazarni dan“. Povodom dobijene nagrade, Anita Mančić kazala je da je iznenađena odlukom žirija, ne samo zbog više drugih dobrih uloga već i zato što je ona igrala „iz senke“.

– Drago mi je što je žiri prepoznao taj moj ‘drugi plan'“, rekla je glumica.

Organizator Festivala je odao posebno priznanje glumcu Gordanu Kičiću. Njemu je uručena zahvalnica, uz podsećanje da je ovaj sjajni glumac dobio „Zoranov brk“ prošle godine.

Nagrade „Zoranov brk“ prethodnih takmičarskih večeri uručene su i Branimiru Brstini, Nebojši Iliću, Predragu Ejdusu, Emiru Hadžihafizbegoviću i Aneti Tomašević.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *