Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SRBIJU TRESE NLO GROZNICA

Srbiju ovog leta trese NLO groznica. Samo tokom jula i avgusta zabeleženo je desetak viđenja nepoznatih letećih objekata, a ovih dana na internet portalu „jutjub“ vide se i snimci svetlucavih letelica iznad Sremskih Karlovaca i Novog Sada.

Svetleće lopte koje se tokom poslednjih nedelja vide na nebu gotovo po pravilu formiraju V formaciju, čime dodatno izazivaju čuđenje i nevericu kod građana.

„Da, ovo je neka flota, pitanje je samo koja su rasa. Biće? ovoga sve više i u još jasnijem obliku, u smislu ne samo pojedinačnih letelica, već i ogromnih matičnih brodova“, piše na pomenutom sajtu korisnik sa nadimkom 2tancentral o avgustovskom preletu NLO nad Novim Sadom.

Sateliti, avioni, helikopteri, meteorološki baloni, laseri, meteoriti, padobranci, ptice, zvezde nisu sigurno! Ovo se zove NLO i tu nema boga!“, još je sigurniji Ivandrix.

Čudnu formaciju zvezda tačaka, u obliku latiničnog slova V video je u Pančevu i informatičar Marjan Dimov, dok je Beograđanin Stefan Stepanović, elektrotehničar po zanimanju, svoje prvo „viđenje“ imao 16. juna sa grupom prijatelja ispred restorana „Košuta“.

– Formacija četiri leteća objekta, sa crveno-žutim svetlima, udaljenih jedan od drugog na nekoliko sekundi, i bez zvuka, letela je iz pravca grada prema Vidikovcu. Prvo smo pomislili da su avioni, međutim, toliko su blizu leteli jedan za drugim da je prosto nemoguće da su avioni, a i svetla su bila identična na sva četiri objekta. Kretali su se relativno sporo tako da smo mogli lepo da ih vidimo – tvrdi Stepanović.
Naravno, u celoj priči postoje i skeptici koji umesto NLO vide svetleće lampe ili „nebeske svetiljke“, izvorno nastale u Kini, ali poslednjih godina su sve popularnije na ovim prostorima.

Izvor:  Alo J. S. – B. R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *