Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„MOJ PINOKIO“ NA TURNEJI PO SRBIJI

Francusko pozorište

Francuska pozorišna trupa „Žan-Pjer Lesko“ gostovaće 19. maja u Beogradskom dramskom pozorištu, gde će izvesti predstavu za decu „Moj Pinokio“, najavljeno je iz Francuskog instituta u Beogradu.

Reč je o predstavi rađenoj po adaptaciji čuvenog dela Karla Kolodija o drvenom lutku velikog nosa, koga će snaga ljubavi pretvoriti u živahnog, slatkog dečkića. U adaptaciji koju potpisuju Didije de Kalan i Žan-Pjer Lesko, drveni lutak kome se nos uvećava svaki put kada izgovori neku laž nije sebično i lenjo derište, nego velikodušno dete.

Žan-Pjer Lesko je po profesiji likovni umetnik, ali i režiser, dramski pisac, glumac, scenograf, pedagog i profesor na Internacionalnom lutkarskom institutu u Šarlvil Mezijeru, a već dugi niz godina slovi za stvaraoca koji pomera granice u pozorištu senki.

Predstava „Moj Pinokio“ biće izvedena i u glavnom programu 18. međunarodnog festivala lutkarskih pozorišta u Subotici, koji se održava od 15. do 21. maja. Takođe, Francuska pozorišna trupa gostovaće 18. maja i u Novom Sadu, a 20. maja u Nišu.

Izvor: Blic Online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *