Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ADEL VODI U TRCI ZA „IVOR NOVELLO“

Britanska pevačica Adel sa četiri nominacije vodi u trci za prestižne nagrade „Ivor Novello“, koje će biti dodeljene 17. maja u Londonu.

Vlasnica albuma „21″, jednog od najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji ikada, nominovana je za najbolji album (21) i najbolju kompoziciju (Rolling In The Deep). Osim toga, dve njene pesme (Someone Like You, Rolling In The Deep) nadmetaće se u kategoriji najizvođenijih pesama.

S obzirom na to da je Adele osvojila Gremi i BRIT nagrade za najbolji album, britanski mediji i ovoga puta upravo nju navode kao favorita u toj kategoriji. Za najbolji album nominovana su još dva ostvarenja, „50 Words for Snow“ (Kejt Buš) i „Let England Shake“ (PJ Harvi).

U trci za najbolju pesmu, osim „Rolling In The Deep“, našle su se i kompozicije „Shake It Out“ (Florens + The Machine) i „The A Team“ (Ed Širan).

Kada je reč o najizvođenijim pesmama, uz hitove „Rolling In The Deep“ i „Someone Like You“ (Adel) nadmetaće se pesma „The Flood“ (Take That).

Nagrade „Ivor Novello“ dodeljuju se najboljim autorima u muzičkom svetu po pedeset sedmi put. O dobitnicima priznanja odlučuju članovi Britanske akademije tekstopisaca, kompozitora i autora. Među ranijim dobitnicima su Pol Makartni, Dejvid Boui, Ejmi Vajnhaus, Sting, Eni Lenoks i „Radiohead“.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *