Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FEST OD 24. FEBRUARA DO 4. MARTA

BEOGRAD- Jubilarni 40. Medunarodni filmski festival (FEST) biće održan od 24. februara do 4. marta u Beogradu pod sloganom „XL – U svetu velikih“, saopštili su u utorak organizatori.

U zvaničnom programu Festa u Sava centru, Domu omladine, Dvorani Kulturnog centra i Kinoteci, biće prikazana 72 premijerna filma, dok će u okviru pratećih programa biti prikazano oko 30 ostvarenja, rečeno je na konferenciji za novinare u Beogradu.

40. FEST će otvoriti holivudski reditelj srpskog porekla Piter Bogdanovič, a počeće projekcijom filma „Drvo života“ Terensa Malika, rekao je umetnički direktor Festa Borislav Andjelić.

„Bogdanovič bi trebalo da dodje 23. januara da otvori FEST, a i reditelj i Oskarovac Jirži Mencl će takodje biti na otvaranju“, rekao je Andjelić.

U glavnom programu festivala, izmedju ostalih, su filmovi „Martovske ide“ DZordza Klunija, „Koža u kojoj živim“ Pedra Almodovara, „Ovo mora da je to mesto“ Paola Sorentina, „Krvoproliće“ Romana Polanskog, „Avr“ Akija Kaurismakija, „Dečak sa biciklom“ braće Darden, „Melanholija“ Larsa fon Trira i drugi.

Na festivalu će biti prikazani i srpski filmovi „Doktor Rej i djavoli“ Dinka Tucakovića sa Draganom Bjelogrlićem i Anom Sofrenović, dokumentarac „Plašim se, da li se sve razume“ Puriše DJordjevića kao i kratki igrani film reditelja Miroslava Stamatova „Zalet“.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *