Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DEP OBJAVLJUJE KNJIGU O DILANU

Džoni Dep će imati sopstvenu ediciju u okviru izdavačke kuće HarperCollins.

Prva knjiga na spisku je roman o Bobu Dilanu, „The Unraveled Tales of Bob Dylan“, koja bi trebalo da razjasni detalje o muzičarevom životu i karijeri a biće delom zasnovana na intervjuima koje je sa Dilanom vodio istoričar Daglas Brinkli.

Depova edicija će nositi ime njegove producentske kuće, Infinitum Nihil (Ništa nije večno), i biće deo kuće HarperCollins Publishers koja je rekla da će Dep tragati za „autentičnim, iskrenim i vizionarskim idejama i glasovima“.

„Zavetujem se, u ime Infinutum Nihila, da ćemo dati sve od sebe da objavimo pulikacije vredne vremena u kome živimo i koje možda redovnim putem nikada ne bi preskočile ogradu“, kazao je Dep u izjavi. „Za realizaciju ovog sna hteli bismo da se zahvalimo HarperCollinsu i njihovoj veri u nas. Radujemo se dugoj i plodnoj saradnji“.

Brinkli, koji je nedavno napisao članak o Dilanu za Rolling Stone, rekao je da su Dep i on smatrali da je knjiga o muzičaru „idealan način“ da se predstavi Infinitum Nihil edicija.

„Bob je bio veoma srdačan i predusretljiv“, kaže Brinkli. „Njegova muzika nas je obojicu duboko inspirisala još od kada smo bili tinejdžeri“.

Knjiga o Dilanu trebalo bi da izađe 2015. a Dilan i Brinkli će sarađivati na lektorisanju i objavljivanju romana folk muzičara Vudija Gatrija, jednog od Dilanovih heroja, koji je preminuo 1967.

Gatri je dovršio roman „House of Earth“ 1947. ali je on tek nedavno otkriven. Biće objavljen u januaru.

Dep već ima veze u svetu knjiga. Bio je blizak prijatelj Hantera Tompsona i igrao je u filmskim adaptacijama njegovih romana „Dnevnik opijanja“ (Rum Diary) i „Paranoja u Las Vegasu“ (Fear and Loathing in Las Vegas) a bio je jedan od naratora audio knjige „Život“, memoara Kita Ričardsa.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *