Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

VATERPOLISTI U ČETVRTFINALU PROTIV ITALIJE

Reprezentacija Srbije lako izašla na kraj sa domaćinima OI

Trećom pobedom u četiri odigrane utakmice vaterpolisti Srbije praktično su u četvrtfinalu olimpijskog turnira. Lako su nadigrani Kinezi sa 15:5 (5:2, 2:1, 4:2, 4:0).

Srpski vaterpolisti složili su se u oceni da današnju pobedu nad Kinom od 15:5 treba što pre zaboraviti i odmah se okrenuti duelu sa Italijom u poslednjem kolu Grupe B na Olimpijskim igrama u Atini.

„Trebalo je da dobijemo Kinu kako bismo obezbedili četvrtfinale i to smo učinili. Sledi nam duel sa Italijom, koja po kvalitetu nije u donjem rangu i pokušaće da napravi častan oproštaj. Ostaje nam da sačekamo i vidimo sa kim ćemo igrati u četvrtfinalu, (?) a i dalje mislim da je sve moguće“, rekao je kapiten Vladimir Vujasinović.

Srbija je trenutno na deobi prvog mesta na tabeli Grupe B, pošto je kao i Hrvatska i SAD osvojila devet bodova. Vaterpolisti Srbije, međutim, imaju najlošiji skor u međusobnim duelima sa Hrvatima i SAD i trenutno su na trećem mestu na tabeli.

„Fizički je bilo dosta teško protiv Kine, ali smo na kraju dokazali kvalitet. Sada treba da pokušamo da ostvarimo najbolji mogući rezultat protiv Italije i da probamo da se izborimo za drugo mesto. U obe grupe je sve moguće, ali ne treba da se bavimo kalkulacijama, već da igramo svom snagom„, ocenio je Filip Filipović.

Aleksandar Ćirić istakao je da je najbitnije da Srbija u nastavku takmičenje podigne nivo igre u odbrani.

„Sudije su utakmici sa Kinom dale notu neozbiljnosti, dva neiskusna arbitra pravila su cirkus od našeg sporta. Ipak smo pobedili i sada je najbitnije da dignemo igru u odbrani“, rekao je Ćirić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *