Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ČAVIĆ: „SLEDEĆI PUT GA POBEĐUJEM“

Srpski plivač Milorad Čavić rekao je da je zadovoljan osvojenom srebrnom medaljom, iako je bez zlata ostao za jednu stotinku u trci na 100 metara leptir na Olimpijskim igrama u Pekingu. „Potpuno sam uzbuđen zbog ovoga što se desilo. Ne želim da se borim sa ovim. Ljudi će ovo godinama pominjati i govoriti mi da sam dobio trku. On je osvojio zlato, ali znam da bih pobedio ako bismo se ponovo trkali“, rekao je Čavić novinarima.

Felps je dobio jer je na kraju napravio dodatni zamah, a posle trke je rekao da je mislio da je izgubio.

„Pomislio sam da sam izgubio kada sam napravio taj poluzamah, ali izgleda da mi je to dobilo trku. Počelo je da me boli poslednjih 10 metara. Ovo je bila moja poslednja pojedinačna trka i želeo sam da završim najbolje što mogu“, rekao je Felps.

Tim Srbije je uložio protest posle trke, ali posle pregleda trke i usporenog snimka do hiljaditih delova sekunde, utvrđeno je da je Felps stigao prvi.

„Skroz sam zadovoljan drugim mestom. Jednog dana ću se verovatno kajati što nisam bolje ušao u cilj“, rekao je Čavić, koji nije komentarisao žalbu.

„Ne razmišljam sada mnogo o tome, jer sam sasvim zadovoljan drugim mestom, i to iza Felpsa. Mislim da bih mogao da ga dobijem da imam još jednu šansu. Valjda ću je imati sledeće godine na Svetskom prvenstvu“.

Reprezentativac Srbije i najbolji plivač Evrope rekao je da je pričao sa Felpsom posle trke.

„Samo smo se smejali. Ovo je za mene kraj Olimpijade. On je u prilici da osvoji osam zlatnih medalja i sigurno mu je drago zbog toga“, kazao je Čavić.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *