Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KONKURS ZA NAJBOLJU PRIČU

Photo: Herbert Gehr

Knjižara Karver i Festival „Odakle zovem“

Knjižara Karver i podgorički književni festival „Odakle zovem“ uputili su poziv na treći međunarodni konkurs za nagradu „Vranac – najbolja kratka priča 2012“

Od uslova za učestvovanje na konkursu organizatori navode da priča treba da bude napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, da ranije nije objavljena te da nije duža od 20.000 karaktera. Priču treba poslati u elektronskoj formi pod šifrom.

Tema konkursa je slobodna, a svaki autor može poslati samo jednu priču. Autor koji pošalje više od jedne priče biće diskvalifikovan nakon otvaranja šifara ukoliko više priča uđe u izbor za knjigu. Rok za učešće na konkursu je 15. april 2012.

Prva nagrada za najbolju kratku priču 2012. nosi vrednost od 1000 evra, druga 500 a treća nagrada vredi 300 evra. Nagrade će biti objavljene i dodeljene u julu, u okviru programa festivala „Odakle zovem“. Pokrovitelj nagrada je „13. jul – Plantaže“, proizvođač vrhunskih crnogorskih vina.

Izbor najboljih priča po odluci žirija za dodelu nagrada biće objavljen u posebnoj knjizi „Izvan koridora – Vranac – nabolja kratka priča 2012“, koja će biti štampana do održavanja međunarodnog književnog festivala „Odakle zovem“. Prema propozicijama konkursa, prijavljivanjem za nagradu autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver) da odabrane priče objavi u knjizi.

Detaljnije informacije o konkursu možete dobiti i putem telefona i e-mail adrese: +382 20 602625 / 602626; e-mail: info.vranac@gmail.com

Izvor: e-novine.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *