Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

Francuzi zaustavili rukometaše, Argentinci nadigrali košarkaše

Prvi poraz rukometaša

Hrvatski rukometaši zabilježili su prvi poraz na Olimpijskim igrama. Bolji od paklenih bili su Francuzi sa 23:19. Od početka utakmice morali smo loviti zaostatak protivnika, a do prvog i jedinog vodstva došli u 49. minuti. Ipak, u posljednjih deset minuta smo stali, što su iskusni Francuzi iskoristili i ostali jedina neporažena momčad u Pekingu.

Hrvatska nije imala raspoložnog igrača, bili su vrlo nervozni što je rezultiralo i crvenim kartonom Petra Metličića u posljednjoj sekundi prvog dijela. U obrani nismo imali rješenje za Bertranda Gillea i poraz je bio neminovan.

Argentina kaznila napadačku impotentnost



Hrvatski košarkašisu svoju pozitivnu šutersku seriju iskoristili u prva dva kola olimpijskog turnira, a sve se vratilo u crnoj statistici u porazu od Argentine 53:77.

Aktualni olimpijski pobjednici kažnjavali su svaki promašaj hrvatskih šutera i već na poluvremenu imali osjetnu prednost (40:22). U nastavku se Hrvatska vratila do minus 13 (51:38), ali Južnoamerikanci nisu dopustili iznenađenje te su tako nanijeli Hrvatskoj prvi poraz.

U subotnji susret s Litvom (8.30 po hrvatskom vremenu) izabranici Jasmina Repeše tako ulaze s imperativom pobjede ako žele izbjeći Španjolsku i SAD u četvrtfinalnom ogledu.

Izvor: Vecernji.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *