Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

DŽEZERI DUŠKO GOJKOVIĆ I BILI KOBAM OTVARAJU „NIŠVIL“

Džezeri Duško Gojković i Bili Kobam otvaraju „Nišvil“

NIŠ Na Letnjoj pozornici u Nišu nastupom trubača Duška Gojkovića i bubnjara Bila Kobama veceras počinje 25. internacionalni dzez festival „Nišvil“.

Gojkoviću, koji prvi put nastupa u Nišu, biće dodeljena nagrada za životno delo, a Kobam će, osim nastupa, svoje umeće pokazati polaznicima radionice koja je organizovana tokom trajanja festivala.

Festival, na kome učestvuje više od 200 izvođača iz 18 zemalja, trajaće do 17. avgusta, a učesnici „Nišvila“ nastupiće još i u Beogradu, Subotici, Novom Sadu i Dimitrovgradu.

Direktor „Nišvila“ Ivan Blagojević rekao je na konferenciji za novinare da niški internacionalni dzez festival „ima sve šanse da postane brend Niša i Srbije“ o čemu govori i podatak da je Ministarstvo kulture ove godine dupliralo iznos sredstava kojim će finansrati ovu manifestaciju.

Prvobitno je bilo odobreno 800.000 dinara, a sada možemo da računamo na 1,6 miliona dinara, napomenuo je Blagojević.

U Niškoj tvrđavi biće postavljena dva stejdža, a nastupaju mnoga poznata svetska imena – Jan Sigal, Rozenberg trio, Džil Peterson, Dzo Dzejms, Donald Harison, Sisel Endersen, Kejiko Borjeson, Merion Felder i drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *