Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„BEKSTRIT BOJS“ U „BEOGRADSKOJ ARENI“


„THIS IS US“

Čuveni američki „boj bend“ „Bekstrit bojs“ održaće sutra koncert u „Beogradskoj areni“, u okviru svoje turneje na kojoj promovišu novi album „This Is Us“.

Prema rečima oganizatora, fanovi „Bekstrit bojsa“ iz okruženja već stižu u Beograd.

Više od 100 vatrenih obožavateljki iz Bugarske stiglo je juče u srpsku prestonicu, a očekuje se i dolazak fanova iz Bosne i Hercegovine, Rumunije i Hrvatske.

Ulaznice za koncert „Bekstrit bojsa“ još se mogu naći u svim poslovnicama „Eventima“, na blagajni „Beogradske arene“, u „Delta sitiju“, Bilet servisu, prodavnicama „Mamuta“ i IPS-a.

Cene ulaznica su od 2.310 dinara za tribine i 2.410 za parter do 3.010 za Fan pit, dok je za kartu u VIP loži potrebno izdvojiti 4.510 dinara.

Grupu „Bekstrit bojs“ osnovao je 1993. godine producent Lu Perlman.

Posle serije audicija, Perlman je angažovao Aleksandera Meklina, Nika Kartera i Houvi Doroua, a ubrzo su im se priključili i Kevin Ričardson i Brajan Litrel.

Prvi koncert održali su iste godine, a njihov debitanski album pod nazivom „Backstreet Boys“, objavljen 1996, prodat je u milionskom tiražu.

Sa albuma prvenca izdvojile su se veliki hitovi „We’ve Got It Goin’ On“, „Anywhere For You“ i „I’ll Never Break Your Heart“.

Zanimljivo je da je ova ploča prvo objavljena za evropsko tržište, a tek godinu dana kasnije za američko.

Svoju popularnost su učvrstili drugim albumom „Backstreet’s Back“ iz 1997, koji je samo u SAD prodat u neverovatnih 14 miliona primeraka. Sa ovog albuma izdvojile su se pesme „Everybody“, „As Long as You Love Me“ i „All I Have to Give“.

Na vrhuncu popularnosti „Bekstrit bojs“ bili su 1999. godine kada su objavili album „Millennium“, koji je nekoliko meseci vladao svetskim top-listama.

Taj album, sa hitovima „I Want It That Way“, „Show Me the Meaning of Being Lonely“ i „Larger Than Life“, do danas je prodat u više od 40 miliona kopija.

Posle albuma „Black and Blue“, 2002. godine grupa se raspada kada je Nik Karter rešio da se posveti solo karijeri.

Ipak, bend se ponovo okuplja 2005, kada izdaju povratnički album „Never Gone“, a od 2006. funkcionišu kao kvartet, jer je Kevin Ričardson odlučio da se posveti porodici i napusti muziku i bend.

Svetsku turneju na kojoj promovišu novi album „This Is Us“, bend je započeo 15. avgusta u Nju Džersiju, a evropski deo turneje 30. oktobra u Lisabonu.

Izvor: S media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *