Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

I JELENA MEĐU OSAM NAJBOLJIH

Jankovićeva u četvrtfinalu savladala Cibulkovu sa 2:0

Najbolja srpska i svetska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira u Pekingu, pošto je danas u osmini finala pobedila Dominiku Cibulkovu iz Slovačke rezultatom 7:5, 6:1.

Za ulazak u polufinale Janković će igrati protiv šeste teniserke sveta Ruskinje Dinare Safine, sa kojom se do sada sastajala četiri puta i zabeležila dve pobede i dva poraza.

Meč protiv Cibulkove bio je neuporedivo teži nego što bi iz konačnog rezultat moglo da se zaključi. Janković je dobro počela i nakon brejka u drugom gemu povela 3:0, ali je Slovakinja žestoko uzvratla. Omalena, 161 santimetar visoka Cibulkova uspela je dva puta zaredom da oduzme servis našoj teniserki i da dobije četiri gema zaredom i to je prvoj igrači sa WTA liste bio signal za uzbunu.

Janković je reagovala kao prava šampionka i nije dopustila protivnici da povede sa 5:3. U osmom gemu uspela je da napravi brejk i izjednači na 4:4, a završni udarac Slovakinji je zadala u 12. gemu. kada je još jednim brejkom završila set. Cibulkova se nije predala u drugom setu i mada je Jelena dobila taj deo igre sa ubedljivih 6:1, u gotovo svim gemovima vođena je žestoka borba za svaki poen. Naša teniserka je imala više nerava u odlučujućim trenucima i na kraju je potpuno zasluženo stigla do treće pobede na olimpijskom turniru.

Izvor: RTV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *