Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

STIGAO POSLEDNJI FILM O HARIJU POTERU

Uporedo sa premijernim prikazivanjima širom Evrope poslednji film magičnog serijala o Hariju Poteru imaće projekcije i u Srbiji. U 20 časova ostvarenje „Hari Poter i relikvije Smrti 2″ pred domaću publiku stiže u Centru „Sava“, kao i u tri-de tehnici u bioskopu „Kolosej“.

Poslednji, osmi film serijala o Hariju Poteru biće istovremeno premijerno prikazan večeras od 20 časova u Centru „Sava“ kao i u tri-de tehnici u bioskopu „Kolosej“.

Film Hari Poter i relikvije Smrti 2 dolazi u Srbiju uporedo sa premijerom u drugim evropskim zemljama.

Nedavno je London bio stecište hiljade obožavalaca koji su sa ushićenjem ispratili protagoniste magičnog serijala.

„U epskom finalu borba između dobra i zla u svetu čarobnjaštva prerasta u sveopšti rat. Ulog nikada nije bio veći i niko nije bezbedan. Hari Poter je taj koji će možda podneti najveću žrtvu dok se približava poslednji okršaj sa lordom Voldemorom. Sve se ovde završava“, navodi se u saopštenju distributerske kuće „Tak“.

U filmu Hari Poter i relikvije Smrti 2 poslednji put igraju uloge koje su ih proslavile Danijel Radklif kao čarobnjak Hari Poter, Rupert Grint kao Ron Vizli i Ema Votson kao Hermiona Grejndžer.

Ostale uloge tumače Helena Bonam Karter, Rejf Fajns, Geri Oldman, Alan Rikman i drugi, a film je režirao Dejvid Jejts koji je potpisao režiju i u nastavcima Hari Poter i red Feniksa (2007), Hari Poter i polukrvni princ (2009) i Hari Poter i relikvije Smrti 1 (2010).

„Na početku drugog dela, Hari je više čovek nego što je dečak. On je odlučan i siguran u svoj zadatak. On mora da ubije Voldemora. On zna da on mora biti taj koji će sve završiti i odlučan je da to uradi do kraja“, rekao je Jejts.

Serijal svetski megauspešnih filmova rađenih po bestseler romanima fantastike britanske spisateljice Džoan K. Rouling otvorio je Hari Poter i kamen mudrosti 2001. godine u režiji Krisa Kolumbusa.

Ostvarenje će se naći na redovnom domaćem bioskopskom repertoaru od 14. jula.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *