Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FEST OD 19. DO 28. FEBRUARA

Ovogodišnji Fest će biti održan od 19. do 28. februara i na njemu će biti prikazana 64 filma iz tridesetak zemalja, saopštili su organizatori tog beogradskog međunarodnog filmskog festivala na konferenciji za novinare.

Oni su rekli da Fest ove godine slavi 40 godina od osnivanja, koje će biti održano pod naslovom „Ohrabrenje!“, ali su objasnili da je ovo 38. izdanje Festa, jer tokom devedesetih festival nije održan dva puta.

Umetnički direktor Festa Miroljub Vučković najavio je da će u šest programa biti prikazan vrh filmske sezone, a ne samo presek stvaralaštva.

On je ocenio da je ovogodišnji program Festa „san svakog gledaoca“ i iz programa izdvojio film Kler Deni „Beli materijal“, film „32.decembar“ iz Republike Srpske, srpsko-hrvatsku koprodukciju „Metastaza“ i „Flešbek“ Aleksandra Jankovića.

Direktor Direkcije Festa Miloš Paramentić je rekao da, po finansijskom planu koji je upravni odbora Festa usvojio u oktobru, budžet festivala iznosi 35 miliona dinara i izrazio očekivanje da će oko 90 odsto te sume biti pokriveno zaradom.

Izvor:Blic Online /Fo Net Foto: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *