Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILM O KNEZU PAVLU

„Kraljevsko izgnanstvo“ je projekat koji će rasvetliti nepoznate detalje iz života kneza Pavla, nedovoljno poznate delove naše istorije, kao i do sada neotkrivene činjenice odnosa evropskih kraljevskih porodica prema pretnji nadolazećeg rata, rekla je princeza scenarista Katarina Oksenberg.

Ministar kulture Nebojša Bradić razgovarao je sa princezom Katarinom Oksenberg i njenim suprugom Kasperom Van Dinom o mogućoj podršci Vlade Srbije filmskom projektu „Kraljevsko izgnanstvo“, saopštilo je Ministarstvo kulture.

U saopštenju se navodi da film, za koji je scenario napisala Katarina Oksenberg, ima elemente političkog trilera i da govori o životu namesnika kneza Pavla Karađorđevića, pre i za vreme Drugog svetskog rata.

Prema rečima unuke kneza Pavla, glumice Katarine Oksemberg, „Kraljevsko izgnanstvo“ je projekat koji će rasvetliti nepoznate detalje iz života kneza Pavla, nedovoljno poznate delove naše istorije, kao i do sada neotkrivene činjenice odnosa evropskih kraljevskih porodica prema pretnji nadolazećeg rata.

Katarina Oksenberg je dodala da će film posebno rasvetliti okolnosti koje su dovele do vojnog udara 27. marta 1941. godine i odlaska u egzil kneza Pavla.

Film će biti sniman na različitim lokacijama u Beogradu, a prema rečima Katarine Oksenberg, pored američkih glumaca biće angažovani i neki od srpskih glumaca.

Ulogu kneginje Olge igraće Katarina Oksenberg, kneza Pavla tumačiće Kasper Van Din, a Jelisavetu Karađorđević igraće njena unuka Maja.

Nebojša Bradić je rekao da će ministarstvo razmotiriti pružanje podrške ovom projektu producentske kuće „Holly cow entertainment“, pogotovu što on dolazi u trenutku kada se pojavila monografija „Muzej kneza Pavla“ koja ovdašnjoj javnosti otkriva mnoge aspekte ove značajne ličnosti naše istorije i kulture.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *