Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

КАРАКАШЕВИЋ ЗАДОВОЉАН ЖРЕБОМ

Пекинг, 11. августа – Једини српски предстваник на олимпијском стонотениском турниру у Пекингу Александар Каракашевић на старту такмичења у синглу имаће мало лакши посао, јер чека противнике из предтакмичења, док га у другој рунди чека искусни Јерген Персон, светски шампион из 1991. године.

У предтакмичењу Цем Зенг (Турска), иначе саиграч Слободана Грујића у Фенербахчеу, за пролаз у коло где га чека Каракашевић, мораће да игра против Нигеријца Мандеја Меротохуна. Цем је 116. на светској ранг листи, док је Меротохун – 249.

– Кинез је ту велики фаворит. Добро га знам, био је код нас на проби. Не верујем да Нигеријац може да га угрози. Ретко их виђамо по турнирима. Кинез с турским пасошем је левак, веома брз, али мислим да Каракашевић неће имати никаквих проблема против Цена. Једино што је то прво коло увек тешко, – рекао је селектор Зоран Калинић.

У случају да победи првог ривала на турниру Каракашевић наилази на легенду – Јергена Персона, коме су ово шесте олимпијске игре и учествовао је на свим турнирима од кад је стони тенис на Играма. Квалификовао се за такмичење на основу рејтинга и то је за децималу био боље пласиран у односу на Белгијанца Жан-Мишела Сејва. Швеђанин је најавио повлачење и чак се посветио тренерском раду у Катару, али га је то што су Игре у Пекингу убедило да се предомисли.

– Што се ривала тиче без проблема би требало да пребродим прво коло. Једино што је то почетак такмичења и зато све има другу димензију. За пласман међу 16 нисам могао да бирам бољег противника. Жреб је био одличан. Персон ми је ривал по мери, играли смо заједно и добро га знам, – објаснио је Александар Каракашевић коме су ово треће Игре у каријери.

Победника меча Каракашевић – Персон чека девети носилац Чеунг Јук из Хонгконга.

– Последњи пут сам га победио у немачкој лиги тако да је добро што баш на њега идем. Ма, није могло боље, -добро је расположен Каракашевић.

Извор: Политика М. Николић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *