Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PLAVI ZEC“ U „BUHI“

PREMIJERA PREDSTAVE REDITELJKE STAŠE KOPRIVICE

BEOGRAD – U Pozorištu „Boško Buha“ za nedelju, 14. mart, najavljena je premijera predstave „Plavi zec“ rediteljke Staše Koprivice (na fotografiji) koja ju je uradila po motivima poznate pesme Duška Radovića i to kao crtani film na pozorišnoj sceni.

Predstava je pravljena tako da bude podjednako zanimljiva deci od tri-četiri godine, ali i odraslima koji su odrastali uz crtane filmove Diznijeve produkcije.

Bole, koga igra Nemanja Oliverić i Maša (Milena Nikolić) su brat i sestra, tipična gradska deca 21. veka koji se raduju najavi roditelja da neće biti kod kuće što će, posebno na Boletovu radost, značiti celodnevno prepuštanje kompjuterskim igricama. Tek što se zaigrao nestaje struje i tada na scenu stupa duplo mlađa, šestogodišnja Maša koja svojom maštom priziva Plavog zeca (Katarina Ilić).

Bole će, konačno, naučiti kako vreme može da se provede uživajući u igrama a da nisu kompjuterske, a Maši će Plavi zec pomoći da se više ne plaši mraka.

Upravnik pozorišta Boško Đorđević napomenuo je da je reč o predstavi iz prošlogodišnje produkcije koja je tek sada stigla do premijere jer je jedina pozorišna scena prebukirana dnevnim i večernjim predstavama.

Koprivica, koja je potpisala i scenario, rekla je da predstava nije rađena na klasičan način već na „radioničarskom“ principu, gde su svi učestvovali zajednički u pravljenju svakog njenog dela, pa su i pevali songove. Ona je ukazala na važnost muzike u takvoj predstavi koju je napisao Srđan Marković, koju je u džez maniru odsvirao Big bend orkestar RTS-a.

Ilićeva u ulozi Plavog zeca smatra da će najveći uspeh predstave biti ako nakon nje deca uspeju da „dozovu svog Plavog zeca“ umesto što će sesti za kompjuter i baviti se igrama koje im je neko drugi smislio.

U predstavi još igraju Pavle Jerinić kao lovac, Miloš Vlalukin je Moćni meda, a Marko Ilić veverica.
Dramaturg i pisac songova je Milena Depolo, scenograf je Igor Vasiljev koji je zajedno sa Srđanom Markovićem i kostimograf, a za scenski pokret i koreografiju koji je bitan elemenat predstave bio je zadužen Damjan Kecojević.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *