Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILM „GLASNIK“ OD 14. JANUARA

Nakon što je prikazan na nedavno završenom Festivalu autorskog filma, ,,Glasnik“, reditelja i scenariste Orena Movermana, od 14. januara biće na redovnom repertoaru multipleksa Kolosej.

U filmu ,,Glasnik“ (The Messenger) Vil Montgomeri (Ben Foster) se vratio sa aktivne vojne službe, gde je zadobio povrede očiju i nogu. Umesto rehabilitacije, dodeljen mu je ozbiljan zadatak – obaveštavanje porodica preminulih vojnika o tom tragičnom događaju. Vil ne može da se pomiri sa tim da mu je, kao ranjenom ratnom heroju povratniku, dodeljen ovako zahtevan posao.

Ali u vremenu interneta, gde je dovoljno pritisnuti dugme za informaciju i gde se o ratu izveštava sa lica mesta, najbitnije je da zadatak bude obavljen brzo i efektno. Međutim, poslednja stvar koju vojska SAD-a želi, jeste da majka sazna o sudbini svoga sina jedinca preko CNN-a…

Film je dobio Srebrnog medveda za scenario na filmskom festivalu u Berlinu 2009. godine, a glumačku ekipu čine Ben Foster, Woody Harrelson, Samantha Morton, Jena Malone, Steve Buscemi i drugi.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *