Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„SIMPL MAJDNS“ SUTRA U ARENI

Popularni škotski bend „Simpl majnds“ (Simple minds) održaće koncert sutra u Beogradskoj areni, u okviru turneje na kojoj promovišu novi album „Grafiti soul“ (Graffiti soul), a kao predgrupa nastupiće „Vlatko Stefanovski trio“.

Grupa „Simpl majnds“ nastala je 1978. godine iz post-pank grupe „Johnny and the Self-Abusers“, u kojoj su bili gitarista Čarli Berčil i pevač Džim Ker, a vremenom je izrasla u veliku grupu moćnog zvuka koja je stala rame uz rame sa irskim sastavom „U2“. Bend, poznat prvenstveno po hitu „Don’t you forget about me“ iz filma „The Breakfast Club“, u početnoj postavi činili su, pored Berčila i Kera, Toni Donald na basu, Brajan Mekgi na bubnjevima i Mik Meknil na klavijaturama.

Na ranim albumima smenjivali su se stilovi – od art popa na albumu „Life in a Day“ preko eksperimentalnog art roka na „Reel to Real Cacophony“ i „Euro-disco of Empires and Dance“ do albuma „Sons and Fascination“ i „Sister Feelings Calldonose“ kojima su napravili prelaz ka pristupačnijem pop stilu.

Album „New Gold Dream“ bio je njihov prvi album koji je dospeo na top liste u Americi, a zatim su početkom devedesetih nastupile promene u sastavu i bend je zapao u krizu. Početkom 2001. Ker i Berčil potpisali su ugovor za „Eagle Records“ i snimili svoj prvi album obrada melodija Peti Smit, Nila Janga, Dejvida Bouvija i drugih. U leto 2002. objavili su album „Cry“, prvi materijal od albuma „Good News from the Next World“ iz 1995. Usledili su „Our Secrets Are the Same“ 2003. i najnovij „Graffiti soul“ ove godine.

Ulaznice za beogradski koncert se prodaju po ceni od 2.300, 2.500 i 2.900 dinara na blagajni Beogradske arene i prodajnim mestima Bilet servisa, Eventima i Kard servisa.

Izvor: RTV Pink

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *