Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

TONI NAGRADA ZA SRPSKOG REDITELJA

Foto: Beta/AP

Njujork – Toni nagrada za najbolji mjuzikl dodeljena je u nedelju u Njujorku predstavi „Džentlmenski vodič za ljubav i ubistvo“. Ovaj šou je u trku za nagradeušao sa deset nominacija, a dobio je i priznanja za najbolju režiju, scenario i kostim.

Inače, nagrađeni reditelj je Dario Trešnjak, koji je rođen u Zemunu, a sa deset godina se preselio u SAD. Priznanje mu je uručio legendarni glumac i reditelj Klint Istvud, a Trešnjak se između ostalih zahvalio svojoj majci, koja zbog svojih godina (87) nije mogla da prisustvuje ceremonije.

„Mama, volim te, hvala ti za sve što si mi dala. Volim te mnogo, drži se. Hvala svima mnogo“, kazao je reditelj na srpskom, dodavši da se ona borila u Drugom svetskom ratu, te da ga je naučila da skače iz padobrana.

Ovo je bila 68 dodela prestižnih nagrada za brodvejske produkcije, a među dobitnicima su i Džesi Miler (najbolja glumica za „Kerol King mjuzikl“), Nil Patrik Heris (najbolji glumac za „Hedvigu“), dok su priznanja za sporedne uloge dobili Lena Hol („Hedviga“) i Džejms Monro Iglhart („Aladin“).

Izvor: Danas/V.T.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *