Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

SAVREMENA BUGARSKA UMETNOST U BEOGRADU

Izložba u galeriji Progres

U beogradskoj galeriji Progres, od 12. do 21. novembra, održaće se izložba tri bugarska autora: Valerija Cakalova, Stefana Boškova i Cvetana Krasteva

Zajednička izložba ova tri umetnika koja će svoj rad predstaviti beogradskoj likovnoj publici tokom novembra, je lep primer regionalne saradnje i prilika da se upoznaju reprezetativni stvaraoci i akteri savremene bugarske likovne scene. Izložbu će otvoriti Njegova Ekselencija ambasador Bugarske, gospodin Georgi Dimitrov.

Rad Cvetana Krasteva

Valerij Cakalov, Stefan Boškov i Cvetan Krastev su umetnici srednje generacije, bogatih radnih biografija, koji svoju umetničku aktivnost ostvaruju u različitim medijima. Valerij Cakalov je vrsni slikar, čija se poetika bazira na prefinjenom apstrakno/enformelističkom izrazu i poetici. Poslednjih godina se uspešno okreće i višemedijskom/ konceptualnom radu.

Stefan Boškov je prevashodno grafičar, ali svoju asocijativnu i simboličku poetiku često prenosi u akrilne slike neobiče snage i originalnih kompozicija.

Cvetan Krastev, višemedijski umetnik, svoju poetiku gradi pomoću prirodnih artefakata koje dovodi u asocijativni i kontekstualni smisao. Video radovi i intervencije u prirodi su ono što medijski karakteriše Cvetanov rad.

Izvor: e – novine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *