Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FILM „TAMO I OVDE“ OSVOJIO TRI NAGRADE U ŽENEVI

Film „Tamo i ovde“ Darka Lungulova postigao je veliki uspeh na prestižnom „Sinema tus ekrans“ festivalu u Ženevi gde je osvojio tri značajne nagrade, saopštila je distributerska kuća „Cinears“.

Film je osvojio nagradu „Zlatni odraz“ za najbolju režiju, FIPRESCI nagradu internacionalne filmske kritike i „Titra“ nagradu – podrška distributeru filma u Švajcarskoj.

Žiri festivala radio je u sastavu: bivši ministar kulture Švajcarske David Štreif, glumica Fabien Bab, francuski producent Žak Derkur, švajcarski reditelj Džejkob Berger i nemački reditelj Pia Marais.

Lungulov je izjavio da je oduševljen što je film dobio čak tri nagrade na tako značajnom festivalu, a posebno što je jedna od njih nagrada za najbolju režiju.

Film „Tamo i ovde“ je do sada otkupljen za bioskopsku distribuciju u Nemačkoj, Švajcarskoj, a nedavno i u Grčkoj i Mađarskoj, navodi se u saopštenju.

Pregovori s distributerima u SAD su u toku, gde je film upravo na festivalu u Orlandu, na kome je nominovan za nagradu za najbolji strani film, a Dejvid Tornton za najboljeg glumca. Taj film je nedavno dobio nagradu Duh nezavisnog filma (Spirit of Independence Award) na međunarodnom festivalu Fort Lauderdale u SAD.

Tokom novembra filmsko ostvarenje „Tamo i ovde“ biće u zvaničnoj konkurenciji na još četiri međunarodna festivala: Aras (Francuska), Solun, Bursa (Turska) i Orenburg (Rusija).

Izvor:Blic Online / Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *