Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

MALI PRINC KAKVOG JOŠ NISTE VIDELI

Glumačka trupa „SimpleTruthTheatre“ (S.T.T.) izvešće 10. marta na Velikoj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograda predstavu za decu i odrasle „Mali princ“ u režiji Ane Sofrenović.

Poznata priča Antoana de Sent Egziperija poslužila je autorima i glumcima kao inspiracija za istraživanje kroz pokret, glas, muziku i reč.

Kroz princip radionice došlo se do strukture predstave koju realizuju priznati umetnici, sa željom da podrže mlade glumce da razvijaju svoj autentični izraz i da ga što lakše predstave na sceni.

Komad govori o traganju za nekim mestom u svima nama između sna i jave, sveta deteta i odraslih, mašte i stvarnosti, navedeno je u najavi Dečjeg kulturnog centra.

U predstavi igraju mladi glumci koji su završili akademije u Banjaluci, Sarajevu, Beogradu i Nišu: Joana Knežević, Boba Stojimirović, Kaća Todović – Krković, Vladimir Nićiforović, Boris Kargotić, Jovana Čurović, Stevan Piale.

Dramatizaciju teksta uradio je Dimitrije Kokanov, scenski pokret osmislila je Milica Cerović, a za muziku je bio zadužen Miša Cvijović. Uz režiju predstave, Ana Sofrenović potpisuje i dizajn kostima, scene i svetla.

„SimpleTruthTheatre“ mlada je glumačka trupa čiji su osnivači glumica Joana Knežević, koja je diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mirjane Karanović, i njen kolega Vladimir Nićiforović, diplomirani glumac sa Akademiji umetnosti u Banjaluci u klasi prof. Vladimira Jevtovića.

Trupa je oformljena nakon višegodišnjeg istraživačkog i praktičnog rada ova dva umetnika, koja iza sebe imaju rad u profesionalnim pozorištima u Beogradu i Banjaluci.

Izvor: B 92/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *