Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „АУТОМОБИЛИ У КЊАЖЕВЦУ ОД 1920. ДО 1970.“ У МУЗЕЈУ АУТОМОБИЛА У БЕОГРАДУ

Народна библиотека „Његош“ из Књажевца објавила је књигу под називом „Аутомобили у Књажевцу од 1920. до 1970.“ Аутори књиге су Александар Видојковић и Никола Вучковић, чланови Удружења љубитеља старовременских возила Књажевац. Књига прати развој аутомобилизма у Књажевцу, од првог „форда педаљаша“ који се на улицама вароши појавио почетком двадесетих, преко ретких луксузних аутомобила богатих трговаца и индустријалаца тридесетих и чудних возила „франкенштајна“ из послератног периода, па до масовне моторизације шездесетих година прошлог века. Књига садржи и обиље података о књажевачким возачима и љубитељима аутомобила из овог периода, као и документе и фотографије из архиве Удружења.

Књига је објављена под покровитељством Министарства културе Републике Србије и друга је књига у едицији „Времеплов вароши“ Народне библиотеке „Његош“.

Прву промоцију ове књиге издавач организује у среду, 11.фебруара 2009. у 19.30 у Музеју аутомобила у Београду, Мајке Јевросиме 30. Поред аутора, о књизи говоре Братислав Петковић, колекционар и директор Музеја аутомобила из Београда, Небојша Ђорђевић, председник Удружења историчара аутомобилизма из Београда, др Иво Савић, познавалац књажевачких прилика у прошлости.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *