Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PEVAČ DŽO KOKER ŽELI DA NASTUPI NA NIŠVILU

NIŠ – Direktor Internacionalnog džez festivala „Nišvil“ Ivan Blagojević izjavio je u ponedeljak da bi naredne godine na tom festivalu mogao da nastupi rok pevač Džo Koker.

Nedavno nam se javio Džo Koker, koji hoće da nastupi na Nišvilu za skoro duplo manje novca nego na poslednjem koncertu u Beogradu, a razgovaramo i sa Bluz bradersima i Bi Bi Kingom“, rekao je Blagojević na konferenciji za novinare.

On je kazao da Nišvil pregovara i sa Stingom, ali da je „njegova cena“ iznad 300.000 evra, što je „za festival još uvek prevelika cifra“.

„Pošto je festival već stekao respektabilni imidž van zemlje, poznati svetski muzičari počeli su i sami da izražavaju interesovanje da nastupe u Nišu“, rekao je Blagojević.

Prema njegovim rečima ukoliko Nišvil dobije „adekvatnu finansijsku podršku“, postoji mogućnost da sledeće godine festival bude organizovan ne samo u Nišu, gde je rodjen tvorac edikta Konstantin Veliki, nego i u Konstantinovim najvažnijim zapadnim i istočnim rezidencijama Rimu, Milanu i Istanbulu.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *