Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

BESPLATNI PROMO NASTUP FILHARMONIJE

U susret novoj sezoni, Beogradska filharmonija će u subotu, 12. septembra u 20 časova, održati vanredni koncert na Kolarcu a publika će uživati u latino ritmovima

Ulaz na ovaj koncert biće besplatan, i kako je saopštila Beogradska filharmonija, ovaj nastup predstavlja poklon redovnim pretplatnicima i posetiocima koncerata, ali i način da se pre početka nove sezone popularnim i atraktivnim programom obrati i potencijalnoj novoj publici.

Programom će dominirati latino ritmovi, a Marčelo Nisinman, Pjacolin učenik, na bandoneonu će izvesti neka od njegovih najpoznatijih dela.

Koncert će voditi Stiven Guncenhauzer, američki dirigent impresivne diskografije, istovremeno aktivan u SAD, Istočnoj Evropi i Južnoj Americi. Iza sebe ima i nominaciju za Gremi (2003), prvi je ambasador kulture savezne države Delaver, a njegovo ime se vezuje i za mnoge značajne kulturno-političke događaje. Jedan je od prvih međunarodno priznatih umetnika koji je otvorenim pismom dao podršku Beogradskoj filharmoniji na početku njene borbe za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih i kreiranje odgovorne kulturne politike.

Nova sezona U inat svima i uprkos svemu, za koju je već prodato više od polovine karata, počinje 23. oktobra. Tako ostaje dovoljno vremena za sve koji posle ovog koncerta odluče da sledeće godine svoju radnu nedelju završavaju ili vikend otpočinju uz Beogradsku filharmoniju, da se pretplate za sledeću sezonu.

Koncert je realizovan u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i Ambasadom SAD u Beogradu.

Izvor: B 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *