Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PROGLAŠEN DOBITNIK DRAINČEVE NAGRADE

Beogradskom pesniku Miljurku Vukadinoviću, poreklom iz Toplice, pripala je ovogodišnja književna nagrada „Drainac“, odlučio je stručni žiri manifestacije „Drainčevi književni susreti“.

U obrazloženju odluke žirija stoji da je Vukadinović svojim knjigama od 2007. do 2012. godine, poetskoj trilogiji i literarnom stvaralaštvu zaslužio nagradu u konkurenciji desetak pesnika iz svih krajeva zemlje.

– Dobitnik ovogodišnje Drainčeve nagrade je već duže vreme u samom jezgru srpske moderne poezije. Kod ovog pesnika izdavaja se humor i ironija kao stilistički postupak u pesmama. Vukadinovićeva poezija emituje Drainčev duh i lirsku energiju, karakterističnu za najvećeg topličkog pesnika – istakao je direktor prokupačke Narodne biblioteke „Rade Drainac“ i jedan od članova žirija Dragan Barjaktarević.

Ovogodišnji „Drainčevi književni susreti “ počinju 15. maja i traju do 24. maja. Pošto se ove godine obeležava i sedamdesetogodišnjica smrti najvećeg topličkog pesnika, uputiće se i poziv svi dosadašnjim dobitnicima „Drainčeve nagrade“ da uzmu učešće na ovogodišnjoj manifestaciji.

Izvor: Južne vesti/Biljana Roganović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *