Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PREMIJERA HIP HOP PREDSTAVE „MI DECA SA STANICE ZOO“

Plesna hip hop predstava „Mi deca sa stanice Zoo“ biće premijerno izvedena 11. aprila (20h) na Večernjoj sceni pozorišta „Boško Buha“ u Beogradu, najavila je danas portparolka predstave Marina Šinko.
„Mi deca stanice ZOO“

Koreografkinja i autorka projekta Ana Uzelac rekla je na konferenciji za novinare da je njena adaptacija knjige ispovesti nemačke narkomanke Kristijane F. „Mi deca sa stanice Zoo“ (1979) pokušaj da se kroz plesnu hip hop predstavu mladima ukaže na problem narkomanije.

* U predstavi najavljenoj kao spoj fizičkog teatra i mjžikla glavnu ulogu Kristijane F. tumači Marija Tošić, Vuk Tomić igra Detlefa, a u ostalim ulogama su Milica Savić, Milena Katić, Igor Šinko, Irina Djordjević, Nevenka Radić, Jovan Despotović i drugi

„Knjiga ostavlja utisak na bilo koga. Fokusirana je na Berlin sedamdesetih godina, ali se time nismo bavili, jer se može primeniti na bilo koje doba i mesto, i naravno na Beograd danas. Odabrali smo hip hop ples, jer pokriva širok spektar emocija, a takva predstava do sada nije radjena kod nas“, istakla je Uzelčeva.

U „Mi deca sa stanice Zoo“ nastupaju srednjoškolci i studenti, članovi plesnog kluba „Elyte“ i škole glume „Art Beat“, kao i igrači „2hot4stage“, a posebno za predstavu muziku su napisali Aleksandar Petrović, Milovan Paunović i Ivan Uzelac.

Predstavu je podržalo Ministarstvo kulture Srbije, a pomoć u realizaciji su dali Dečiji kulturni centar „Majdan“, pozorište „Boško Buha“, Ansambl narodnih igara i pesama Srbije „Kolo“ i drugi.

Izvor: Blic Online/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *