Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

HAJDIN JOŠ ČETIRI GODINE NA ČELU SANU

Održana izborna skupština Srpske akademije nauka i umetnosti

Beograd – Akademik Nikola Hajdin, prejuče je na izbornoj skupštini Srpske akademije nauka i umetnosti po treći put izabran za predsednika SANU. Za njega je glasao 81 akademik od 119 prisutnih članova. Na mesto potpredsednika za prirodne nauke članovi SANU su ponovo izabrali akademika Ljubisava Rakića i to sa 87 glasova, dok je za potpredsednika za društvene nauke sa 75 glasova izabran Nikola Tasić, dosadašnji vršilac dužnosti potpredsednika. Generalni sekretar i u naredne četiri godine biće akademik Dimitrije Stefanović koji je dobio 89 glasova.

Hajdin je već u dva mandata biran na tu funkciju – 2003. i 2007. Priznati projektant mostova, Hajdin rođen je 1923. u Vrbovskom. Profesor je Građevinskog fakulteta u Beogradu, u penziji. Za dopisnog člana SANU izabran je 1970. a za redovnog šest godina kasnije.

Akademik Rakić predložen je iz redova članova Odeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke, Odeljenja hemijskih i bioloških nauka, Odeljenja tehničkih nauka i Odeljenja medicinskih nauka, a akademik Tasić iz redova članova Odeljenja jezika i književnosti, Odeljenja društvenih nauka, Odeljenja istorijskih nauka i Odeljenja likovne i muzičke umetnosti. SANU ima ukupno 147 članova – 97 redovnih i 50 dopisnih članova.

Izvor: Danas /AVM

2 Responses

  1. MOJ LICNI STAV , ZADUZIO NAS JE STARINA HAJDIN MNOGO PUTA DO SADA. ALI VREME TRECEGA DOBA BRZO PROLACI. NAICICE G.HAJDIN BRZO NA PODMETANJA I ZLURADE KOM.NECE SE MOCI USPESNO NOSITI S PROVIHCISKOM UCMALOM SREDINOM!ZATO MOJ PREDLOG , POVUCITE SE SA FUNKCIJE G.HAJDIN I BICETE UPAMCEN PO STAVU.

  2. POCINJE DA SE PODIZU OBLACI…
    PILON MOVOG JOS NEZAVRSENOG MOSTA PREKO ADE CIGANLIJE,POCINJE OZBILJNO DA SE LJULJA! LJULJA SE SVE VISE I VISE.ISTO KAKO SE PILON GRADIO, NEKO SE DOSETIO DA KAO U FARAONSKO DOBA PRIPREMA I SVOJE „FARAONCICE“. ZA SVAKI METAR IZGRADJENOG MEGALOMANSKOG TORNJA ZVANOGA „PILON“,INVESTITOR BI POVECAO SITUCIJU ZA JEDAN MILION.PITATE SE CEGA? VEROVATNO DIN. NEBI VALJALO SAMO U ZELENIM NOVCANICAMA.TAKO JE DRAGI MOJI NASTALO FARAONSKO CARSTVO, ALI NE ZADUGO…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *