Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

POČINJU ZAVRŠNA TAKMIČENJA U GUČI

GUČA – Na 49. Dragačevskom saboru trubača počinju završna takmičenja i pripreme za sutrašnje finale kada će se 16 najboljih orkestara boriti za ovogodišnju Zlatnu trubu.

U Guči je proteklu noć provelo oko 100.000 gostiju a jutros, u 7 sati, budilicu su im svirali trubački orkestri iz Knjaževca, Vranja, Surdulice i Zagužanja.

U 13 sati ispred Doma kulture počinje takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje u Srbiji a večeras je na programu takmičenje mladih trubačkih orkestara.

Za zlatnu pionirsku trubu boriće se pet a omladinsku 10 orkestara, kada će biti izabrana i najlepša saborašica koja će poneti naziv „Mis 49. Sabora trubača“.

Tačno u 23 sata na gradskom stadionu počinje ponoćni trubački koncert, na kome će do jutra svirati osam orkestara. Koncert će prenositi nacionalni televizijski servis za ceo svet, preko satelita i na internetu.

Sutra u 15 sati počinje finalno takmičenje koje će se završiti posle četiri sata, sa porukom: „Sviraj trubo zadugo, za veselje i nizašta drugo“.

Izvor: RTV/Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *