Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NOVI KOV HEPENING: ŠATOR KAO KNJIŽARA

Kampujte s knjigom u Ruskom parku, u Vršcu, govoreći stihove Vaska Pope: „Da li ću moći/ Da ti podignem šator od svojih dlanova“, pozivaju vas iz Književne opštine Vršac. Pod dvostrukim geslom „Sterija gleda i nas i vas & Šator od dlanova“, sutra od 20 do 24 sata, KOV priređuje neobičan hepening. Iz poslovnog centra „Bahus“, KOV se privremeno seli u šator, koji će biti postavljen pored spomenika Jovanu Steriji Popoviću.

U šatoru nalik knjižari, prodavaće se knjige sa popustom, kazivati stihovi, slušati muzika. Digital pijano: Tanja Gerdec. Pojedini autori KOV-a potpisivaće svoje knjige. U haljinama od Sterijinih stihova devojke će davati „književne“ poljupce svakom sedmom kupcu. Ako nema dovoljno mesta u šatoru, vama na usluzi stoji klupa i sveže pokošena trava.

Takođe, tokom knjiškog i književnog hepeninga biće izabrana Žena od pesme (princeza poezije), devojka koja najbolje kazuje pesmu „Lepo ništa“ Vaska Pope. Bićete, naravno, u društvu sa Karlosom Fuentesom, Danilom Kišom, Andrejem Bitovljevim, Savom Anđelkovićem, Nikitom Staneskuom, Draganom Mladenović, Tanjom Kragujević, Borom Draškovićem, Simonom Grabovcem, Štefanom Hajmom, Evom Lipskom, Laslom Blaškovićem, Tomasom Manom, Eženom Joneskuom, Mišelom Turnijeom, Jovicom Aćinom. Pojedini autori KOV-a potpisivaće svoje knjige. Ovo je još jedan pokušaj da se na neobičan način izdavač približi svojom bogatom lepezom naslova čitaocima, jer put do knjige je samo katkad popločan uzvišenim namerama koje kao da su sve dalje i dalje od čitalaca.

Izvor: Danas K. R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *