Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

IZVORNI ŽESTOK ZVUK LIVERPOOLSKE ČETVORKE

Box set donosi sve albume Beatlesa koje je ovaj bend i originalno izdao u mono verziji

ZAGREB – S velikim nestrpljenjem očekuje se 9. rujna kada izlazi novi CD box Beatlesa pod nazivom „The Beatles in Mono“. Riječ je o CD boxu sa 12 albuma koji nudi vjerojatno najautentičniji zvuk originalnih Beatlesa. Box-set donosi remasterirane mono verzije svih albuma Beatlesa koje su oni i originalno izdali kao mono.

– Kada danas govorimo o Beatlesima, uglavnom je riječ o razdoblju nakon albuma ‘Rubber Soul’ ili ‘Help!’, no ne smijemo zaboraviti da je liverpoolska četvorka promijenila svijet glazbe prije uvođenja sitara i droga na svoje albume. Beatlesi su postali jako čudni ovih dana – primijetila je poznata windsorska pop-kritičarka kraljica Elizabeta II. 1967. godine.

– Većina publike vjerojatno nije upoznata s genijem prvih albuma Beatlesa. Djelomice i stoga što je većina albuma izdana i reizdana u groznom stereo zvuku, što bi nova kolekcija ‘The Beatles in Mono’ trebala promijeniti. Beatlesi sad zvuče žestoko, vitalno i iznenađujuće brutalno – tvrdi kritičar Guardiana Alexis Petridis.

Izvor: Jutarnji hr (J. L.)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *