Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

IGI POP I DINOSAUR JR NA TAŠMAJDANU

U susret još jednom Jelen pivo live festivalu, 5. i 6. septembra

I ovogodišnje, treće po redu, izdanje Jelen pivo live festivala donosi kombinaciju domaćeg i stranog gitarskog zvuka. Ovoga puta, međutim, prepoznatljiva lokacija Donjeg grada Kalemegdana zamenjena je novim prostorom, stadionom Tašmajdan. Iako je namera organizatora da pomogne u pomociji rokenrol scene u Srbiji, vidljiva u samoj koncepciji programa, publiku po pravilu najviše privlače strani hedlajneri, a ovoga puta najverovatnije najpre „kum panka“ Igi Pop sa bendom The Stooges, koji otvaraju festival. Osim njih, prvoga dana nastupa i jedan od najuticajnijih predstavnika američkog alternativnog roka iz 90-ih, grupa Dinosaur Jr (na fotografiji), a kako je nedavno potvrđeno, drugog dana festivala glavna atrakcija bi trebalo da bude takođe alternativni američki rok sastav The Lemonheads.

Uporedo sa nastupima zančajnih američkih bendova, prvi dan festivala pruža priliku i mladim nadama, u prvom redu beogradskom bendu, pobedniku Art & Music festivala u Puli, Repetitoru, kao i beogradskoj klupskoj atrakciji Hypnotized. Od afirmisanih bendova srpsku scenu na Jelen pivo live festivalu prvog dana predstavljaju Jarboli i jedan od centralnih bendova jugoslovenskog novog talasa, Električni orgazam.
Drugoga dana, 6. septembra nastupaju bendovi koji obeležavaju rok scenu skoro tri decenije, Partibrejkersi i Disciplin A Kitschme. Publika će ponovo imati prilike da čuje perpoznatljiv zvuk poznatih muzičara, a Partibrejkersi će ovu priliku iskoristiti za promociju novog albuma „Sloboda ili ništa“. Prvi nastup na ovom festivalu istog dana će zabeležiti i mladi beogradski sastav Strip, koji će promovisati upravo objavljeni album „Psihomehaničar“, a beogradskoj publici će se predstaviti i ponovo okupljeni hrvatski sastav Majke, koji na Jelen Pivo live festival dolaze sa hrvatske Unplugged turneje.
Festival će obeležiti i društveno odgovorna kampanja Apatinske pivare i njenog strateškog partnera Recana „Reciklirajte i Vi!“ koja za cilj ima da podigne svest kod mladih i podseti javnost o značaju recikliranja i energetskim uštedama koje ono donosi. Muzički festival „Jelen pivo live“ pokrenut je 2006, a tada su, na jednom mestu nastupili svi važniji domaći bendovi. Tradicija je nastavljena i 2007. godine sa festivalom na kome su učestvovali Ian Braun, Happy Mondays, Geri Mur, Darko Rundek, Laibach, Dado Topić, Darkwood Dub, Let 3, Hladno pivo, Plejboj, Obojeni Program, Marčelo i mnogi drugi.

Ulaznice za festival nalaze su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima širom Srbije, Blagajni Doma Omladine, Bilet Servisa i Ticketlina. Cena ulaznice za prvi dan festivala iznosi 1.200 dinara, dok je cena ulaznica za drugi dan 1.000 dinara. Komplet karata je u prodaji po ceni od 2.000 dinara. Ova cena ulaznica važiće do 14. avgusta.

Izvor: Danas B. D. B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *