Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RTS ODBIO PRENOS GUČE

BEOGRAD – Predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović zatražio je danas od generalnog direktora Radio televizije Srbije Aleksandra Tijanića da se izjasni zašto javni servis nije zainteresovan da ostane medijski pokrovitelj 50. Dragačevskog sabora trubača u Guči, dok Tijanić ističe da su razlog tome zahtevi organizatora.

U otvoreno pismu Tijaniću, Jolović je saopštio da je Organizacioni odbor sabora, kada je obavešten da RTS nije zainteresovan za dalju saradnju, odlučio da direktor Centra za kulturu, sport i turizam u Guči Adam Tadić dogovor o medijskoj saradnji potpiše sa Televizijom „Pink“ iz Beograda.

Jolović u pismu Tijaniću navodi da je sabor najveći festival trube u svetu i treći etnofestival na planeti posle „Karnevala“ u Rio de Žaneiru i „Oktobarfesta“ u Minhenu, da se na njemu prvi put organizuje takmičenje za Prvu trubu sveta, kao i da se u Guči očekuje oko milion posetilaca i najmanje 2.000 učesnika programa iz zemlje i inostranstva.

„Sve to nije dovoljno da RTS ostane medijski pokrovitelj sabora sa raznovrsnim sadržajima, kao što je godinama do sada bio“, rekao je Jolović i naveo da je RTS, kao nacionalni servis, dužan da prati najznačajnija zbivanja u zemlji i svetu.

Tijanić ističe da je RTS dao ponudu, ali da je organizator Sabora tražio od javnog servisa da prenosi pet umesto jedan, finalni dan sabora, da pošalje reportažna kola i ekipu od 60 ljudi i da plati 160.000 evra u markentiškom vremenu.

„Pristajemo da prenosimo finale, ali smatramo da je bahato pet dana direktno prenositi po više sati festivala u Guči“, rekao je Tanjugu Tijanić i dodao da RTS ne pristaje ni da plati 160.000 evra u marketinškom vremenu jer je to za javni servis u kriznim vremenima previše.

Izvor: Večernje novosti/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *