Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

KAKO NAPISATI KNJIGU ZA 24 ČASA?

Povodom održavanja sajma knjiga u Briselu, jedan belgijski pisac odlučo je da pokuša da napiše policijski roman za 24 časa.

Nikola Ansion je izjavio da ne voli da piše u žurbi, ali je ipak odlučio da sam sebi postavi kao izazov pisanje nove knjige za samo 24 časa i to direktno na sajmu.

Na sebe je skrenuo pažnju prošle godine kada je osvojio nagradu ,,Roser“ za mlade autore za delo ,,Čovek koji je vredeo 35 milijardi“ (L’homme qui valait 35 milliards).

On već duže vreme želi da se zatvori u neki prostor i piše bez prestanka sve dok delo ne bude završeno. Što se tiče teme njegove nove i pomalo neobične knjige on kaže da mu je bitno da sve ima smisla u odnosu na okolnosti pod kojima će pisati.

,,Te okolnosti same po sebi su izazov da čovek vidi koliko može da izdrži. Može da mi se dogodi i da zaspim. Na sajmu se zatvaram 24 sata, ali neću biti zatvorenik. Ono što je sigurno je da ću doživeti drugačije trenutke od svih drugih,“ rekao je Ansion lokalnim medijima.

Ostaje još da se sačeka rezultat ovog neobicčnog poduhvata koji će kroz nekoliko dana besplatno moći da se preuzme sa interneta.

Izvor: B 92/TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *