Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

PROMOCIJA KNJIGE PETRA GEROVA „UKORENJENI KOROVI“

JEDANAESTA KNJIGA PO REDU

Petar Gerov, nastavnik u penziji, pesnik, književnik, pevač, objavio je do sada 11 knjiga poezije na srpskom i bugarskom jeziku i njegove pesme su štampane u raznim novinama i časopisima. Za poeziju je nagrađivan na mnogim kulturnim manifestacijama i smotrama. Član je Udruženja književnika Srbije, sa statusom -književnik, a aktivan je u knjaževačkom književnom klubu „Branko Miljković“. Aktivan je i u Klubu penzionera, KUD „Sunčana jesen“, kao recitator svojih pesama, pevač u horu i kao solo pevač.

U osnovnim i srednjim školma, rado je viđen kao pesnik, a često gostuje na lolkalnom i regionalnom radiju i televiziji. Gerov se bavio pisanjem poezije, najpre za decu, a zatim i za odrasle. Kaže da je pre svega dečji pesnik, a bavi se poezijom i sada u 79. godini života.

U novembru 2012. godine održana je promocija jedanaeste knjige „Ukorenjeni koreni“ u Sali penzionera uz prisust o stotinak ljubitelja poezije. Na promociji knjige su govorili Nebojša Đorđević, književnik, recenzent i Sanja Radovanović, članovi , Književnog kluba „Branko Miljković“ iz Knjaževca, a čitali stihove i Dušan Živić, pesnik iz istog književnog kluba i Slobodanka Janaćković, penzioner.

U knjizi Petra Gerova „Ukorenjeni koreni“ ima mesta za istinu i lepotu, patnju, trajanje i prolaznost, te autor, kroz pesme jasno izražava stav da ne priznaje nikakav autoritet iznad čoveka. On na sebi svojstven način komunicira sa čitaocem, u pojedinim pesmama knjige „Ukorenjeni korovi“ se mogu nazreti i elementi socijalnog revolta.

U knjizi „Ukorenjeni koreni Gerov opisuje stvarni đivot, a ova zbirka pesama ima tri celine: „Nismo li grešni u čistoti svojoj“, „Kome ćutanje da dam“ i „Misli iznemogle u bekstvu“. Gerov je pesnik velikih zahvata, krupnih tema, kroz kolaž sukcesivnih slika, gde kao čovek traži ljudskost, pre svega samog čoveka“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *