Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

NAPRAVLJEN OPERATIVNI PLAN

Ubrzati radove na izgradnji Turističkog centra na Staroj planini

U Knjaževcu je održan operativni radni sastanak sa prisustvom svih bitnih učesnika u izgradnji turističkog centra na Staroj planini. Sastanak sa predstavnikom ministarstva regionlanog razvoja Goranom Petkovićem imali su i Državni sekretar za turizam, predstavnici Skijališta Srbije D.O. Stara planina. Turističke organizacije Srbije, Srbija vode, zatim predstavnici lokalnih vlasti Knjaževca i Pirota, direkcije za izgradnju Knjaževac, Turističkeorganizacije opštine Knjaževac, Elektrotimoka Zaječar, Erozije Knjaževac, Javnog preduzeće puteva Srbije i P.Z. Zaječar.

Prisutni su napravili Operativni plan, kako bi se ubrzali radovi na izgradnji turističkog centra na Staroj planini. čiji je jedan deo bio zaustavljen na primedbu ekologa o zaštiti planine, dok nisu obezbeđene sve dozvole za izgradnju. Sada za to ne postoje prepreke, tako da je izvršena priprema za izgradnju treće ski-staze, zatim radovi na dalekovodu za dovod struje – jače trafo -stanice. Sa pirotske strane projektovani su radovi gde je predviđena investicija 250 miliona dinara.

Na sastanku je rečeno da je prošla godina bila godina izgradnje puteva, a ove godine radiće se na veštačkom osvežavanju i predstavnici svih uključenih subjekata smatraju da će dobrom koordinacijom svi predviđeni radovi biti završeni po planu. Master plan je urađen, zatim tender za izgradnju na Jabučkom Ravništu sa nekoliko hiljada kreveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *