Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

FRANKO NERO DOLAZI NA FEST

Foto: O.Krutenjuk

Čuveni italijanski glumac Franko Nero dolazi u posetu Srbiji, ovog puta u Beograd stiže zbog fima „Mamula“ reditelja Milana Todorovića, u kome igra, a koji će premijerno biti prikazan 8. marta, na Festu.
Franko Nero prilikom nedavne posete Beogradu

Kao što je „Blic“ prvi najavio Nero će biti gost ovogodišnjeg Festa, a on je izjavio da voli da pomaže mladim rediteljima jer je i njegov sin reditelj, zbog čega je prihvatio ulogu u filmu, kao i da mu je drago što je imao priliku da snima u Crnoj Gori.

Nero je prvu veću ulogu dobio zahvaljujući Džonu Hjustonu koji ga je uzeo za ulogu Avelja u svom filmu „Biblija: U početku“. Nakon nekoliko meseci usledila je uloga Đanga u istoimenom vesternu koja ga je proslavila i donela mu brojne uloge u špageti vesternima.

Tokom godina, Nero je glumio u brojnim evropskim, ali i holivudskim filmovima poput „Umri muški 2“ i „Tristana“ Luisa Bunjuela.

Glumio je ljude preko 25 različitih nacionalnosti i odigrao je skoro 200 uloga, a neretko se nalazio u ulogama nacionalnih heroja poput Garibaldija (Italija), Arpada (Mađarska), i Banović Strahinje.

Za film Kamelot bio je nominovan za Zlatni globus, a iako ga nije osvojio, na snimanju je upoznao glumicu Vanesu Redgrejv sa kojom je i danas u braku i imaju sina, Karla Nera, koji je filmski reditelj.

Franko je odlikovan za svoj umetnički doprinos titulom viteza Republike Italije 1992. godine od strane italijanskog Predsednika.

Izvor: BlicOnline

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *