Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

GIRARISTI ROLINGSTONSA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO

LONDON- Gitarista Rolingstonsa Roni Vud dobio je nagradu za životno delo dok je pionir panka Igi Pop proglašen za živu legendu na ovogodišnjoj dodeli Klasičnih rok nagrada koja je održana sinoć u Park Lejn hotelu u Londonu.

„Ova nagrada mi puno znači. Bilo je krajnje vreme – nikada dosad nisam dobio nijednu samo za sebe“, kazao je Vud primajući nagradu iz ruku Pita Taunsenda iz grupe Hu.

Pank ikona Igi Pop dobio je prestižnu Maršal klasičnu rok nagradu „živa legenda“ koju mu je uručila Krisi Hajnd pevačica benda Pretenders.

Igi Pop se tako pridružio herojima rokenrola Ozi Ozbornu, Džimiju Pejdžu i Alisu Kuperu koji su prethodno dobili ovo značajno priznanje.

Među ostalim zvezdama koje su nagrađene ovoj svečanosti su i Sleš, gitarista Gans end Rouzis, Džo Peri iz Aerosmita i Džindžer Bejker, bubnjar grupe Krim. Bubnjar legendarne grupe Led Cepelin Džon Bonam nagrađen je posthumno.

Album „Crni led“ australijske grupe Ejsi Disi, koji je dospeo na prvo mesto liste hitova u 29 zemalja, proglašen je za album godine u izboru čitalaca časopisa Klasik Rok u čijoj se organizaciji dodeljuju nagrade.

Za bend godine proglašena je grupa Ajron Mejden dok je nagrada za progresivni metal otišla u ruke grupi Drim Teater.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *