Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„PILOTI“ NAPUNILI BEOGRADSKU ARENU

Zoran Kiki Lesendrić i grupa „Piloti“ održali su u subotu uveče dvočasovni koncert u punoj Beogradskoj areni, a kao predgrupa nastupio je sastav „Fit“ iz Rijeke.

Zamišljen kao promocija Lesendrićevog novog albuma „Mesec na vratima“, sinoćnji koncert bio je i podsećanje na rok’n’rol hitove koji su obeležili osamdesete i devedesete godine.

Uprkos mnogobrojnim koncertima koje je Lesendrić sa „Pilotima“ održao širom Srbije poslednjih godinu dana, kao i nastupa na ovogodišnjem „Beer festu“ pred oko 70.000 gledalaca, Arena je bila puna, a mesta nije bilo ni na visokim tribinama (nivo 400), koje su naknadno otvorene zbog velikog interesovanja publike.

Koncert su počeli starim melodijama „Neverna si mi“, „Ne veruj u idole“, da bi nastavili sa predstavljanjem, već uveliko slušanih, novih pesama – „Mesec na vratima“, „Te noći kad smo se potukli zbog nje“. Na repertoaru su bile i pesma „Oltar“, koju su uradili Đorđe Balašević i aktuelni ministar ekonomije Mlađan Dinkić, kao i „Nemirne noći“ – duet sa Tonijem Cetinskim, koji je, uprkos Lesendrićevoj želji, bio sprečen da se pojavi na koncertu.

Najburnije reakcije, očekivano, izazvale su sada već legendarne numere „Leto“, „Svet je lep kada sanjamo“ i „Zaboravljeni“.

Pre izvođenja ove poslednje, na scenu su izašli naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac i dečji hor „Čarolija“, a Lesendrić je pozvao sve okupljene da podrže akciju humanitarne organizacije „Divac“ pod nazivom „Možeš i ti“, čiji je cilj da se prikupi novac za kupovinu i adaptaciju napuštenih seoskih domaćinstava za izbegle i raseljene porodice koje žive u kampovima širom Srbije.

„Ovu pesmu sam napisao tokom teških devedestih, vreme je da stavimo tačku na taj period i da svi mi pomognemo tome koliko možemo“, poručio je Lesendrić.

Dvočasovnu svirku „Piloti“ su završili pesmama „Kao ptica na mom dlanu“ i „Svet je lep kada sanjamo“.

Izvor: B 92 Foto: N. Marković, Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *