Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

„VAJA KON DIOS“ U CENTRU „SAVA“

BELGIJSKA GRUPA VEČERAS PONOVO PRED BEOGRAĐANIMA

BEOGRAD – Popularna belgijska grupa „Vaja kon dios“ (Vaya Con Dios) predvođena harizmatičnom pevačicom Deni Klajn održala je sinoć koncert u velikoj sali Centra „Sava“.

Kako je saopštila Direkcija „Gitar art festivala“, organizator koncerta, prema zahtevima izvođača obezbeđena je vrhunska akustika, a tehničku produkciju realizovao je tim od blizu 40 ljudi.

Belgijsku grupu, koja u svojoj popularnoj muzici kombinuje soul, džez, romske pesme i klasičnu šansonu i koja je pre četiri godine dvaput za redom rasprodala koncerte u Beogradu, čine pored Klajnove, pijanista, violinista, gitarista, trubač, basista i bubnjar.

Sastav „Vaja kon dios“ nastao je pre više od dve decenije kao trio koji je uglavnom izvodio romske pesme, među kojima je i čuvena „Đelem Đelem“.

Prvim albumom ostvarili su veliki tiraž, a već od drugog albuma „Night Owls“ (1990) grupa dostiže neočekivano veliku međunarodnu slavu i platinaste tiraže.

Na jesen prošle godine „Vaja kon dios“ su potpisali ugovor za „Sony Music“ i objavili svoj novi album „Comme en est venu“.

Novo izdanje je najavio singl „Les Voiliers Sauvages De Nos Vies“ koji je poput svih numera na albumu otpevan na francuskom jeziku.

„Vaja kon dios“ su do sada snimali na engleskom jeziku i stekli planetarnu slavu, a publika u Centru „Sava“ je uživala uz hitove kao što su „What’s a Woman Without A Man“, „Don’t Cry For Louie“, „Puerto Rico“, „Just a Friend of Mine“, „Nah Neh Nah“.

Izvor: Glas javnosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *