Projekat književnog kluba KNJAŽEVAC

RANJEN ACA LUKAS

Beograd – Aca Lukas, poznati folk pevač ranjen je sinoć oko 19.30 u Gandijevoj ulici u Novom Beogradu. Na Lukasa je, dok je ulazio u parkirani automobil, za sada nepoznati napadač ispalio dva hica.

Odmah nakon pucnjave napadač se udaljio peške u pravcu novobeogradskih blokova. Policija je krenula u potragu za napadačem koji je opisan kao „mlađi muškarac sa crnom kapuljačom visine 180 centimetara i većim nosem“. Za sada nije poznat motiv napada na ovog pevača. Lukas je prebačen u Urgentni centar, i van je životne opasnosti, a policija radi na utvrđivanju činjenica. U Urgentnom centru kažu da je pevač imao sreću, jer mu je metak prošao kroz mišićno tkivo. „Prošao je sve preglede i ništa mu nije oštećeno. Metak mu je prošao kroz mišićno tkivo i drugih povreda nema. On je svestan, komunikativan, nije u životnoj opasnosti. Pratićemo i dalje njegovo stanje“, rekao je beogradskim medijima Drago Jovanović iz Urgentnog centra.

Prema nezvaničnim saznanjima, Lukasa je jedan metak pogodio u desnu natkolenicu, dok je ulazio u svoj džip „porše kajen“ na parkingu ispred stana u kome živi. U trenutku pucnjave nije bilo očevidaca, a ranjeni pevač je pobegao u ulaz svoje zgrade. Tamo je ostao, u društvu dvojice komšija koji su došli da vide šta se dešava, do dolaska policije i Hitne pomoći.

Aca Lukas (40), odnosno Aleksandar Vuksanović (Lukas je splav u Beogradu na Savi odakle je krenuo njegov uspon u folk muzici) je tokom policijske akcije „Sablja“ 2003. godine, posle ubistva premijera Zorana Đinđića, uhapšen zbog neovlašćenog držanja pištolja i u pritvoru je proveo četiri meseca.

Važi za jednog od najpopularnijih pevača folk muzike na Balkanu, a do sada je snimio petnaestak albuma. Omot za poslednji studijski album „Lešće“, objavljen 2008. godine, izazvao je veliku polemiku u javnosti, jer se Lukas slikao u mrtvačkom sanduku, sa sklopljenim rukama, ali i sa jasno istaknutim srednjim prstima. Nedavno je najavio i da piše autobiografsku knjigu, kao i da sa muzičarom Oliverom Mandićem i nekadašnjim fudbalerom Sašom „Đanijem“ Ćurčićem, planira da otvori veliku diskoteku u Beogradu. Lukas je imao problema sa drogom, ali i kockanjem, mada je tvrdio da se u poslednje vreme oslobodio tih poroka. Više puta se javno pokajao zbog korišćenja droge da, kako je izjavljivao, ne bi bio loš primer deci.

Izvor: Danas B.R.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *